Sporthal Gaasperdam

Voorzieningen en afmetingen

Sporthal Gaasperdam heeft een grote hal van 28 x 48 meter. Geschikt voor o.a. 1 zaalvoetbal-,zaalhockey-, handbal- en korfbalveld, 2 (3) tennisbanen, 3 basketbalvelden, 4 volleybalvelden en 9 badmintonbanen.

De hal heeft een obstakelvrije hoogte van 7 meter. De grote hal kan d.m.v. een vouwwand opgesplitst worden in 1/3 en 2/3 deel.

Sporthal Gaasperdam heeft ook een dojo. Deze heeft een afmeting van 12 x 15 meter en bezit verschillende matten waaronder een aparte pleat-up judo mat van 8 x 8 meter die met 2 personen in enkele minuten is klaar te leggen. Ook zijn er drie hangende bokszakken. Ander materiaal in de dojo is bijna altijd van de in de dojo sportende verenigingen en kunnen niet door derden worden gebruikt.

Daarnaast zijn er 4 kleedruimtes, alle met doucheruimten en toiletten. Ook is er een leraren-/scheidsrechtersruimte met toilet en douche en een EHBO ruimte met voorzieningen, brancards, een rolstoel en wastafel. Ook is er een defribillator/AED in de grote hal aanwezig.

Er bevindt zich op de 1ste etage een grote tribune, bereikbaar met een trap en traplift.

De sporthal scoort hoge cijfers voor wat betreft de toegankelijkheid voor en gebruik door gehandicapte sporters. Bijna alle ruimten zijn gelijkvloers. En er zijn ook 4 speciale toiletten aanwezig. De enige ruimte op de 1ste etage is de tribune. Deze kunnen gehandicapten bereiken met een speciale stoeltjeslift.

De kantine/het Sportcafé bestaat uit een groot bargedeelte van ca. 120 m2 en een daarop aansluitende dartruimte van ca. 80 m2. De hoogte in het Sportcafé is 2,60 m.