Sporthal Gaasperdam

Makkelijk te bereiken en gratis parkeren

De sporthal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De Metrohalte Reigersbos is op 150 meter loopafstand (Geinlijn 54 en Ringlijn 50). De bushalte voor stadsbus 47 vanaf station Bijlmer is op 200 meter afstand.

Parkeren

Parkeerruimte is er in de avonduren in overvloed en gratis op de parkeerplaats direct grenzend aan de hal, te bereiken via de Portengenstraat. Navigatie instellen op Parkhof 100. Overdag is dit parkeerterrein helaas vaak volledig bezet. Daarentegen is op de weekdagen vaak voldoende parkeerruimte aan de andere kant van de Metro, aan het eind van de Soestdijkstraat/Soesterberghof op slechts 3 minuten loopafstand. Navigatie instellen op Soestdijkstraat 6. Ook kan er worden geparkeerd op de parkeerterreinen van het nabijgelegen winkelcentrum Reigersbos op 5 minuten loopafstand (175 m). Daar wordt overdag wel een parkeerschijf verlangd (blauwe zone). Zondags en 's avonds is het daar ook vrij parkeren.

Routebeschrijving

Sporthal Gaasperdam ligt op enkele kilometers van de snelwegen en is gemakkelijk te bereiken. Met de auto kun je bijna voor de deur komen.

Route naar Soestdijkstraat 6
Neem vanaf de A1, A2 of de A9 de afslag naar de buitenste ringweg in Amsterdam Zuidoost, de A9, de Gaasperdammerweg. Neem daarop de afslag Gaasperdam/Bijlmermeer (S 112). Ga bij stoplichten (komende van Utrecht/Haarlem) rechtsaf of (komende van Zaandam/Amersfoort) linksaf (over de A9) en vervolg de rit nog een 100 m op de Gooiseweg. Rij bij de volgende stoplichten rechtdoor, de weg heet dan Langbroekdreef (linksaf gaat het naar Nellestein/Diemen/Weesp). Ga bij rotonde (aan de linkerkant monument De Punt/Obelisk) rechtdoor (flauwe bocht naar rechts) de Meerkerkdreef op. Vervolg de dreef naar de volgende rotonde en sla dan linksaf de Reigersbosdreef op. Rij rechtdoor onder de Metro (Reigersbos) naar de volgende rotonde. Sla linksaf naar de Schoonhovendreef. Neem dan de tweede afslag links (en nog eens links en dan rechts) de Scherpenzeelstraat in. Blijf die volgen (ook met halverwege een bocht rechts/links) en deze gaat na een bruggetje over in de Soestdijkstraat. Deze helemaal uitrijden tot aan de Metro voor het parkeerterrein Soesterberghof. Loop dan naar links en ga rechtsaf het metrotunneltje door naar de Sporthal.

Route naar Parkhof 100
Voor het parkeerterrein naast de sporthal. Rijd dan na de Gooiseweg en komende na de rotonde op de Meerkerkdreef niet helemaal rechtdoor naar de volgende rotonde maar ga direct na de flauwe bocht naar rechts bij de volgende afslag linksaf de Polsbroekstraat in (helling naar beneden). Onderaan rechtsaf en dan weer linksaf de Portengenstraat in (kan niet anders). De straat uitrijden en aan het einde met bocht naar links. Direct rechtsaf naar Parkhof. Rijwielpad over en voorbij tennisveld rechts (niet er voor) rechtsaf de parkeerterreinen op. De sporthal ligt helemaal aan het eind links (rechts is het Ir. Lely Lyceum en links voor de sporthal het Cordaangebouw op Parkhof 100).

Navigatie

De Sporthal is geadresseerd op een rijwielpad. Een autonavigatie brengt je NIET naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Stel daarvoor de navigatie in op: Soestdijkstraat 6 of Soesterberghof voor slechts 3 minuten lopen of op Parkhof 100, dat is het aangrenzende adres (wel door-de-weeks overdag vaak een vol parkeerterrein). Beide navigatieadressen leiden je op de juiste manier naar de gratis parkeerterreinen.