Sporthal Gaasperdam

Schoon en hygiënisch

De Sporthal wordt intensief gebruikt. Er is een vrijwel volledige bezetting in de avonduren en het weekend. Overdag maken het onderwijs en andere instanties van de sporthal gebruik, ‘s avonds en in het weekend voornamelijk de sportverenigingen.

Daarbij staan kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel. De sporthal staat bekend om zijn prima voorzieningen en het schoon zijn van de locatie. Dagelijks worden dan ook meerdere malen de vele ruimten gereinigd. Spreekwoordelijk kun je er bijna van de vloer eten. De Sporthal eist dan ook van haar gebruikers dat zij de voorgeschreven hygiëneregels in acht nemen.
Dat betekent o.a. niet sporten op straatschoeisel, ook niet met sportschoenen waarmee over straat is gelopen of met afgevende zolen in welke kleur dan ook. Ook is eten en drinken op de sportvloeren niet toegestaan. Vooral chips en kruimelwaar zorgen voor ontoelaatbare vervuiling. Kauwgom is absoluut verboden omdat die niet te verwijderen is van de sporthal- en dojovloer.
Eventuele schoonmaakkosten kunnen op de huurder worden verhaald. Bij het niet navolgen van de regels kan zelfs de toegang tot de sporthal worden geweigerd.