Sporthal Gaasperdam

Van lelijk eendje naar een indrukwekkende eye-catcher…

Jaren geleden hadden we al plannen om de buitenkant van onze sporthal op te knappen. Met al die graffiti zag het er niet uit en terecht hebben omwonenden geklaagd. In februari 2019 zijn we dan eindelijk daarmee gestart en eind april van dat jaar zijn de werkzaamheden voltooid.

Frisse kleuren en mooie plaatjes
De sporthal heeft een frisse uitstraling gekregen met witte platen aan de bovenkanten. De stenen ondergevels zijn voor een groot gedeelte voorzien van foto’s van actieve sporters met een inkijk in onze eigen hal. Je herkent de sporthalvloer met de belijningen en de stenen binnenwanden. Het eerste plaatje toont de linkergevel. Te zien door parkerende automobilisten op het parkeerterrein en publiek komend vanuit Parkhof. De niet direct zichtbare gedeelten aan de onderkant zijn gekleurd in de blauwgroene huisstijl tint.
Op het witte bovengedeelte is het logo van de sporthal gemonteerd met zogenoemde doosletters die ‘s avonds goed zichtbaar zijn door de interne verlichting.

Geen reiniging en beschildering maar beplating
Het reinigen van muren en metaal en het opnieuw (be)schilderen is een kostbare en moeilijke procedure. En kan vaak niet eens. Daarom is voor een heel andere methode gekozen. Op de muren zijn platen bevestigd die van een drukfolie zijn voorzien met afbeeldingen. Dergelijke aluminium sandwichplaten zijn zeer sterk, relatief licht, corrosiebestendig, brandwerend en ook nog eens extra isolerend. Door bovendien nog een anti-graffiti coating aan te brengen zijn de platen relatief goed schoon te houden.

Op de voorzijde met de hoofdentree tegenover het Ir. Lely Lyceum zijn ook afbeeldingen aangebracht met weer andere sporters. En dat over de volle breedte. En ook op de rechtergevel. Die zijn zichtbaar voor de voetgangers komend vanuit winkelcentrum Reigersbos. Al met al een spectaculaire make-over die onze sporthal weer op de kaart heeft gezet. De vele complimenten laten blijken dat de verandering zeer in de smaak valt...

Wordt Sporthal Gaasperdam dan toch de eye-catcher van Zuidoost?
Al met al een opvallende en kunstzinnige verfraaiing, met een duidelijk en herkenbaar logo. Daarmee is de sporthal niet meer het lelijke eendje van de buurt. Door de toekomstige veranderingen in de wijk, de aanpassing van de snelweg, de Gaasperdammertunnel en de parken daarop wordt een prachtig nieuw natuurgebied ontwikkeld. Sporthal Gaasperdam zal daarin dan ook zeker niet misstaan!

Komende seizoen weer zaalhockey in onze hal!

Ja, dat gaat het komende winterseizoen weer plaatsvinden. Doordeweeks echte zaalhockey training door de hockey club Abcoude. En op zaterdag- en zondagmiddag zelfs competitiewedstrijden van verschillende verenigingen. Mooie wedstrijden en gezellig publiek.

In de hal komen er weer balken op de speelvloer om het veld af te bakenen en die balken worden ook in het spel gebruikt. Je kunt via de balk de bal kaatsen en doorspelen. En de netten van de doelen (dezelfde als van voetbal) hebben veel kleinere mazen omdat de kleinere hockeybal anders dwars door het net heen zou schieten. En zo zijn er enkele aanpassingen. Leuk, een andere sport en nieuwe sporters. In het nieuwe seizoen wordt vanaf november deze sport weer in onze hal beoefend...

Schrobbelèr, niet zo sterk, wel goed voor je keel!

We hebben al enkele maanden een nieuw kruidenbittertje in de bar, Schrobbelèr. Een Tilburgs likeurtje met een wat lager alcoholpercentage dan de meeste kruidenbitters. Ontstaan in 1973 toen de Tilburgse ondernemer Jan Wassing aan vrienden en kennissen zijn zelfgemaakte mixdrank in zijn huisbarretje serveerde. Zo lekker dat het drankje daarna in productie werd genomen. De basis bestaat uit zo’n 40 kruiden. De drank is zeer populair tijdens carnaval. Maar volgens de zangers van het zeemanskoor dat al meerdere keren bij ons heeft opgetreden, is het een uitstekend drankje om de stembanden mee te smeren. Schrobbelèr kun je drinken als borrel of shot maar smaakt ook met warme chocomel

De hal beschikt over led tl-verlichting!

Na een lange periode voor het inwinnen van informatie, het inventariseren en het uittesten van verschillende mogelijkheden, is eindelijk ook de grote hal voorzien van led tl-lampen. Daarbij zijn ook de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten meegewogen. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en zal er sprake zijn van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft ingeschakeld worden. Met deze aanpassingen heeft Sporthal Gaasperdam geïnvesteerd in zuiniger energiegebruik en verlaging van de kosten. Aan andere energie besparende projecten wordt in de komende jaren aandacht besteed.

De dojo heeft een prachtige multifunctionele vloer!

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zelfs die van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse Après Ski tent!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Winterse feesttent met een warme uitstraling!

En de dartruimte kan ook veranderd worden in een heuse Après Ski tent. Voor het te gekke feest dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt met de bekende en ook nieuwe muzikale meezingers en -stampers. Maar ook met de fameuze 'spijker slaan' wedstrijden en het buikschuiven over een zeepsop baan van 6 meter waarop 'grote snelheden' konden worden gerealiseerd. Dat bleek ook de laatste keer weer eens. Een avond met enorm veel lol, dansen, uit je dak gaan en echte Bratwurst als afsluiting.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hingen vele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. De borden vertegenwoordigden de sponsors van korfbalvereniging AW.DTV. AW.DTV is helaas uit onze hal vertrokken. Hun reclameborden hangen er daarom ook niet meer. We hebben dus weer ruimte voor nieuwe borden. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan elke week gezien door meer dan 1000 sporters en door honderden toeschouwers en bezoekers. Er is sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Wil je met je bedrijf adverteren of ken je een bedrijf, onderneming of instantie die geïnteresseerd is, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van het reclamebord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.