Sporthal Gaasperdam

Zaterdag 12 oktober, een feestelijke dag met sport, mooie woorden en swingende muziek...

Sporthal Gaasperdam vierde op 12 oktober dat de hal in Amsterdam Zuidoost al ruim 30 jaar bestaat en aan vele sporters en anderen een prachtige sportlocatie biedt. Maar we vierden die dag ook dat na 30 jaar (met een financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam) de sporthal een bijzondere gedaanteverwisseling heeft ondergaan. De Sporthal is van het lelijke eendje van de buurt veranderd in de eye-catcher van Amsterdam Zuidoost. De met graffiti besmeurde buitengevels zijn niet meer maar frisse sporttaferelen sieren nu de wanden.
Maar ook binnen zijn de entree en het Sportcafé flink opgeknapt. Terecht een mooi feestje waard. En dat was het...

Leuke invullingen
Er werd op die zaterdag gezorgd voor een leuk en afwisselend programma. Met sport, toespraakjes, een film over de verfraaiing van de buitengevels, drank, lekkere hapjes en een heerlijk dansfeest met de swingende Rythm & Soulband van Dennis Burke. En... butler Alphons die op unieke wijze het programma begeleidde en zorgde voor bijzondere intermezzo's. Kortom een super geslaagd evenement dat door de vele gasten enorm op prijs werd gesteld.

Frisse kleuren en mooie plaatjes
De sporthal heeft een frisse uitstraling gekregen met witte platen aan de bovenkanten. De stenen ondergevels zijn voor een groot gedeelte voorzien van foto’s van actieve sporters met een inkijk in onze eigen hal.
Op het witte bovengedeelte is het logo van de sporthal gemonteerd met zogenoemde doosletters die ‘s avonds goed zichtbaar zijn door de interne verlichting.
Al met al een opvallende en kunstzinnige verfraaiing. Daarmee is de sporthal niet meer het lelijke eendje van de buurt. Door de toekomstige veranderingen in de wijk, de aanpassing van de snelweg, de Gaasperdammertunnel en de parken daarop wordt een prachtig nieuw natuurgebied ontwikkeld. Sporthal Gaasperdam zal daarin dan ook zeker niet misstaan!

Komende seizoen weer zaalhockey in onze hal!

Ja, dat gaat het komende winterseizoen weer plaatsvinden. Doordeweeks echte zaalhockey training door de hockey club Abcoude. En op zaterdag- en zondagmiddag zelfs competitiewedstrijden van verschillende verenigingen. Mooie wedstrijden en gezellig publiek.

In de hal komen er weer balken op de speelvloer om het veld af te bakenen en die balken worden ook in het spel gebruikt. Je kunt via de balk de bal kaatsen en doorspelen. En de netten van de doelen (dezelfde als van voetbal) hebben veel kleinere mazen omdat de kleinere hockeybal anders dwars door het net heen zou schieten. En zo zijn er enkele aanpassingen. Leuk, een andere sport en nieuwe sporters. In het nieuwe seizoen wordt vanaf november deze sport weer in onze hal beoefend...

Schrobbelèr, niet zo sterk, wel goed voor je keel!

We hebben al enkele maanden een nieuw kruidenbittertje in de bar, Schrobbelèr. Een Tilburgs likeurtje met een wat lager alcoholpercentage dan de meeste kruidenbitters. Ontstaan in 1973 toen de Tilburgse ondernemer Jan Wassing aan vrienden en kennissen zijn zelfgemaakte mixdrank in zijn huisbarretje serveerde. Zo lekker dat het drankje daarna in productie werd genomen. De basis bestaat uit zo’n 40 kruiden. De drank is zeer populair tijdens carnaval. Maar volgens de zangers van het zeemanskoor dat al meerdere keren bij ons heeft opgetreden, is het een uitstekend drankje om de stembanden mee te smeren. Schrobbelèr kun je drinken als borrel of shot maar smaakt ook met warme chocomel

De hal beschikt over led tl-verlichting!

Na een lange periode voor het inwinnen van informatie, het inventariseren en het uittesten van verschillende mogelijkheden, is eindelijk ook de grote hal voorzien van led tl-lampen. Daarbij zijn ook de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten meegewogen. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en zal er sprake zijn van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft ingeschakeld worden. Met deze aanpassingen heeft Sporthal Gaasperdam geïnvesteerd in zuiniger energiegebruik en verlaging van de kosten. Aan andere energie besparende projecten wordt in de komende jaren aandacht besteed.

De dojo heeft een prachtige multifunctionele vloer!

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zelfs die van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse glitter discotheek!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Glitter feesttent met discotheek en dansvloer

En de ruimte kan ook veranderd worden in een heuse glitter discotheek. Voor een te gek feest met opzwepende dansmuziek en meer invullingen. Anders dan anders.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hingen vele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. De borden vertegenwoordigden de sponsors van korfbalvereniging AW.DTV. AW.DTV is helaas uit onze hal vertrokken. Hun reclameborden hangen er daarom ook niet meer. We hebben dus weer ruimte voor nieuwe borden. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan elke week gezien door meer dan 1000 sporters en door honderden toeschouwers en bezoekers. Er is sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Wil je met je bedrijf adverteren of ken je een bedrijf, onderneming of instantie die geïnteresseerd is, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van het reclamebord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.