Sporthal Gaasperdam

Van lelijke eendje naar een indrukwekkende make-over…

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Al jaren geleden hebben we plannen uitgewerkt om de buitenkant van onze sporthal op te knappen. Met al die graffiti ziet het er niet uit en terecht hebben omwonenden geklaagd. Maar als onze voorstellen dan voorgelegd worden, moet ook de Omgevingscommissie van Zuidoost daarover een uitspraak doen. Na akkoord zijn de werkzaamheden gestart.
Geen reiniging en beschildering maar beplating
Het reinigen van muren en metaal is een kostbare en moeilijke procedure. Vaak is daarbij sprake van aantasting van het materiaal en beschadiging en is het meestal niet eens mogelijk. Daarom is voor een heel andere methode gekozen. Op de muren worden platen bevestigd die van een drukfolie kunnen worden voorzien zodat ook afbeeldingen kunnen worden getoond. Dergelijke aluminium sandwichplaten zijn zeer sterk, relatief licht, corrosiebestendig, brandwerend en ook nog eens extra isolerend. Door bovendien nog een anti-graffiti coating aan te brengen zijn de platen relatief goed schoon te houden.

Frisse kleuren en mooie plaatjes
De sporthal krijgt een frisse uitstraling met witte platen aan de bovenkanten. De stenen ondergevels worden voor een belangrijk deel voorzien van foto’s van actieve sporters met een inkijk in de hal. Je herkent de sporthalvloer met de belijningen en de stenen binnenwanden. Bijgaande plaatjes laten de linkergevel zien. Daarvan is het rechtse gedeelte te zien door parkerende automobilisten op het parkeerterrein en publiek te voet komend vanuit die richting.
Op het witte bovengedeelte wordt het logo van de sporthal aangebracht met zogenoemde doosletters die ‘s avonds goed zichtbaar zijn door de interne verlichting. De niet direct zichtbare gedeelten aan de onderkant worden befolied in de blauwgroene huisstijl kleur.
Voor de rechtergevel geldt ongeveer hetzelfde. Daar worden weer andere afbeeldingen aangebracht die zichtbaar zijn voor de voetgangers vanuit winkelcentrum Reigersbos. Op de voorzijde met de hoofdentree komen ook die inkijk afbeeldingen met weer andere sporters. En dat over de volle breedte.

Wordt Sporthal Gaasperdam dan toch de eye-catcher van Zuidoost?
Al met al moet een opvallende en kunstzinnige verfraaiing, maar ook een duidelijk en herkenbaar logo er toe leiden dat de sporthal niet meer het lelijke eendje van de buurt is. Door de toekomstige veranderingen in de wijk, de aanpassing van de snelweg, de Gaasperdammertunnel en de parken daarop is er sprake van de ontwikkeling van een prachtig nieuw natuurgebied. Sporthal Gaasperdam mag/zal daarin niet misstaan. De komende maanden moet één en ander gerealiseerd worden…

Voor het eerst zaalhockey in onze hal!

Ja, dat hadden we in ons 30-jarige bestaan nog nooit meegemaakt. Doordeweeks echte zaalhockey training door een vereniging. En op zaterdag- en zondagmiddag zelfs competitiewedstrijden van Amsterdamse verenigingen. Maar ook van clubs uit Nieuw Vennep, Uithoorn, Aerdenhout, Heemstede en zelfs Bloemendaal. Andere invullingen en ander publiek.

Maar ook in de hal zijn er enkele aanpassingen. Er worden balken op de speelvloer gelegd om het veld af te bakenen en die balken worden ook in het spel gebruikt. Je kunt via de balk de bal kaatsen en doorspelen. En de netten van de doelen (dezelfde als van voetbal) hebben veel kleinere mazen omdat de kleinere hockeybal anders dwars door het net heen zou schieten. En zo zijn er meer regels. Leuk, een nieuwe sport en nieuwe sporters. Voor de halbezetting van belang omdat de korfballers van AW.DTV niet meer in onze hal zouden sporten. Helaas ook van korte duur omdat het zaalhockey weer half februari verdwijnt en daarna de competitie weer op het veld van start gaat.

Schrobbelèr, niet zo sterk en goed voor je keel!

We hebben al enkele maanden een nieuw kruidenbittertje in de bar, Schrobbelèr. Een Tilburgs likeurtje met een wat lager alcoholpercentage dan de meeste kruidenbitters. Ontstaan in 1973 toen de Tilburgse ondernemer Jan Wassing aan vrienden en kennissen zijn zelfgemaakte mixdrank in zijn huisbarretje serveerde. Zo lekker dat het drankje daarna in productie werd genomen. De basis bestaat uit zo’n 40 kruiden. De drank is zeer populair tijdens carnaval. Maar volgens de zangers van het zeemanskoor dat al meerdere keren bij ons heeft opgetreden, is het een uitstekend drankje om de stembanden mee te smeren. Schrobbelèr kun je drinken als borrel of shot maar smaakt ook met warme chocomel

De hal beschikt over led tl-verlichting!

Na een lange periode voor het inwinnen van informatie, het inventariseren en het uittesten van verschillende mogelijkheden, is eindelijk ook de grote hal voorzien van led tl-lampen. Daarbij zijn ook de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten meegewogen. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en zal er sprake zijn van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft ingeschakeld worden. Met deze aanpassingen heeft Sporthal Gaasperdam geïnvesteerd in zuiniger energiegebruik en verlaging van de kosten. Aan andere energie besparende projecten wordt in de komende jaren aandacht besteed.

De dojo heeft een prachtige multifunctionele vloer!

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zelfs die van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse Après Ski locatie!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Winterse feesttent met een warme uitstraling!

En de dartruimte kan ook veranderd worden in een heuse Après Ski tent. Voor het te gekke feest dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt met de bekende en ook nieuwe muzikale meezingers en -stampers. Maar ook met de fameuze 'spijker slaan' wedstrijden en het buikschuiven over een zeepsop baan van 6 meter waarop 'grote snelheden' konden worden gerealiseerd. Dat bleek ook de laatste keer weer eens. Een avond met enorm veel lol, dansen, uit je dak gaan en echte Bratwurst als afsluiting.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hangen al enkele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. En daar kunnen er meer bij. De huidige borden vertegenwoordigen de sponsors van de korfbalvereniging AW.DTV. Maar ook andere bedrijven kunnen een bord in onze hal aanbrengen. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan wekelijks gezien door sowieso meer dan 1000 sporters. Maar ook door honderden toeschouwers en anderen. En er is er ook sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Dus ken je iemand of een onderneming of instantie die geïnteresseerd zou kunnen zijn, neem dan direct contact met de hal op. Die kan ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van zo’n bord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.