Sporthal Gaasperdam

Het beroemde Volleybaltoernooi van Arena weer van start op 25 mei!

Vele tientallen jaren organiseerde Volleybalvereniging Arena maandelijks een volleybaltoernooi. Altijd op een zaterdagavond. Deze toernooien waren een begrip, werden druk bezocht door zowel recreanten als competitiespelers. Een geweldig succes. Helaas door omstandigheden (Corona en andere gebeurtenissen) van de kalender verdwenen. Maar de enthousiaste interesse is bij velen gebleven. Daarom wordt dit unieke evenement opnieuw leven ingeblazen. En wel op zaterdagavond 25 mei aanstaande.
Verschillende klassen
Er wordt, indien mogelijk, afhankelijk van het aantal deelnemende teams, rekening gehouden met het spelniveau zodat de teams zich kunnen meten met zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders. Inschrijven kan dan ook op 2 niveaus: Niveau 1: “We kunnen wel volleyballen” (5e tot 3e klasse) en Niveau 2: “We spelen vooral voor de lol” (recreantenniveau tot 6e klasse). Het is niet verplicht om dames in je team te hebben. Je maakt zelf uit hoeveel mannen of vrouwen er mee doen.
Dansfeestje
Maar behalve een supersportief toernooi is het ook een gezellig toernooi. Zeker na afloop gaat het vaak nog door tot in de late uurtjes in Het Sportcafé. Met muziek en een drankje in toch wel de gezelligste sportkantine van Amsterdam.
De wedstrijden beginnen om 19.00 uur maar de zaal is al open om 18.00 uur. Meld je aan via: info@volleybalverenigingarena.nl. Dat kan tot 17 mei. Inschrijfkosten zijn € 25,- per team.

Bordspellenclub nieuw in onze kantine

We hebben een nieuwe hobbyclub in ons sportcafé Bordspellenclub Geinig. Het gaat in deze club om het plezier in het spelen van spellen. Voorlopig nog tweemaal in de maand op de 1e en 3e donderdagavond.
Speelse sfeer en vrijblijvend
Het worden leuke uren voor de bordspelliefhebbers. Je gaat andere mensen ontmoeten, je uitleven met de bekende spellen maar ook nieuwe spellen ontdekken. En het zijn vooral gezellige avonden. Of je nu een doorgewinterde speler bent of net begint, de sfeer is ontspannen en speels. Er is voor iedereen wat te doen op zijn/haar niveau. Je bent welkom vanaf 19.00 uur.
Nieuw initiatief voor Zuidoost
Pim is de oprichter van de club en organisator van deze avonden. Hij is zelf een regelmatige en enthousiaste speler. Meld je even aan bij Pim dan weet hij op hoeveel deelnemers hij kan rekenen. Dat kan via de website (zet in je telefoon) http://www.bordspellenclubgeinig.nl. En waarom niet vandaag nog?

Zaterdagavond 6 juli Quartathlon

Welk duo is het beste in badminton, volleybal, tafeltennis en darten? Op deze zaterdagavond speel je samen in alle vier de genoemde sporten. Je dient je als tweetal in te schrijven vóór 25 juni en dat kan al vanaf vandaag op info@sporthalgaasperdam.nl.* Je speelt die avond ongeveer 12 wedstijdjes met ruime pauzes tussendoor.

Maximaal 24 teams

De wedstrijden starten om 19.00 uur (hal open om 18.00 uur) en zijn ca. 23.00 uur afgelopen. Er kunnen maximaal 24 teams aan het toernooi meedoen. Deelname is op volgorde van inschrijving. Bij minder dan 20 teams gaat helaas dit spectaculaire evenement niet door.
En dat zou jammer zijn want na de wedstrijden start een een spetterend dansfeest tot de late uurtjes. Daar moet je bij zijn. En ook al ben je minder getalenteerd in één van de sporten, op deze avond gaat het uiteraard wel om sportiviteit maar nog meer om gezelligheid. Je leert andere sporten maar vooral andere mensen in een andere sfeer kennen. Meld je per direct aan!

Er wordt ook gebridget in ons sportcafé!

Bridge is eigenlijk hersengymnastiek voor jong en oud. Het is goed voor je mentale fitheid maar vooral gezellig. Dus een prima sport in het sportcafé van onze hal.
Bridgeclub Amsterdam UMC is een kleinschalige en laagdrempelige vereniging. Er wordt gekaart op de dinsdagavond van 19.00 tot ongeveer 22.30 uur. Een enkel spel duurt ongeveer 7 minuten en op de avond worden meestal 24 spellen gespeeld. De club organiseert ook regelmatig bridge bijscholingen waardoor je het spel nog beter leert kennen. En bridgen op deze club is heel betaalbaar. Al met al voldoende redenen om je aan te sluiten bij deze leuke vereniging. Voor meer informatie kun je bellen met de clubsecretaris Louise op 06 198 242 91.

Bowls geschikt voor iedereen, zelfs voor sporters zonder conditie!

Bowls Club Gaasperdam

In Sporthal Gaasperdam wordt deze sport al meer dan 25 jaar beoefend. Wil je leuk sporten dan kun je terecht bij Bowls Club Gaasperdam. Vooral geschikt voor 50-plussers, maar jongeren zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Bowls is geen lichamelijk zware sport, maar je bent wel in beweging. Vooral voor de wat ouderen onder ons is Bowls een hele fijne sport om te spelen.

Leuk en gezellig

Bowls lijkt op Jeu de boules. Er wordt gespeeld met een klein balletje als mikpunt en grote ballen die in de buurt van de kleine bal (de Jack) worden gerold. De grote ballen zijn niet helemaal rond waardoor de bal een curve maakt. Je speelt deze sport altijd binnen op een mat van 30 meter lang. Elke dinsdagmiddag speelt de Bowls Club Gaasperdam van één tot half vijf ’s middags in Sporthal Gaasperdam. Met een pauze tussendoor in de knusse kantine voor een drankje en een praatje.
Blijf niet thuis zitten, maar kom naar de sporthal en probeer het een keer. Bowls is goed voor het contact met anderen. Je kunt gewoon even gezellig met elkaar zijn.
Kom dinsdagmiddag langs. Er is nog ruimte voor nieuwe sporters. Kom je vóór 13.00 uur dan kun je gelijk meedoen. De eerste twee keer mag je gratis meespelen.

Aantal Kickboks leerlingen neemt enorm toe!

Er worden al veel kickboks trainingen gegeven in de dojo van onze sporthal. En die worden druk bezocht. Met name door jongeren. Maar er is ook een uurtje ingeroosterd voor volwassenen. Gediplomeerd trainer Clyde De Souza, eigenaar van Kickboksschool Panda Gym, heeft al vele jaren ervaring in het lesgeven van deze sport. Hij wil meer gaan betekenen voor de jeugd en hun met deze trainingen plezier verschaffen. "Kickboksen is een prachtige sport waarin je op een sportieve wijze veel kwijt kunt. En vaardigheden kunt opdoen die je veel voordeel kunnen brengen. En zelfvertrouwen en wellicht ook wijsheid." Clyde is enthousiast en hoopt dat op de kinderen maar ook ouderen over te kunnen brengen. Bel hem voor meer informatie: 0642021972.

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie in onze hal...

We waren door onze vele nooduitgangen en andere brandbeveiligingsattributen al een hele veilige hal. Maar we hebben al enige tijd ook een systeem dat bij brand direct ingeschakeld en geactiveerd kan worden. Een installatie met op heel veel plaatsen in de hal, dojo, kantine, keuken en bijna alle andere ruimtes geluidsalarmen, rookmelders en alarmknoppen. Weliswaar voldeden we vanaf het ontstaan van de sporthal aan de toenmalige brandveiligheidseisen van de brandweer, wat ook bij de jaarlijkse inspecties door die organisatie beaamd werd. Maar door wijzigingen in het Bouwbesluit bleken wij bij een inspectie door de gemeente niet meer te voldoen aan de latere eisen van dat Bouwbesluit. Er moest een installatie komen, waarbij brand tijdig kan worden ontdekt zodat veilig kan worden gevlucht. Dus beschikken wij vanaf 2021 over een complete brand- en ontruiminstallatie overeenkomstig de eisen van deze tijd. 'Veiligheid voor alles', ook in onze hal!

Onze hal heeft een prachtige 'Woodtone' sportvloer...

De vloer van de sporthal is in 2020 door Pulastic Sportvloeren vernieuwd. En dat mocht ook wel na 17 jaar. Hoewel de oude voor vele sporten nog voldoende kwaliteit had, bleek een nieuwe toplaag toch wenselijk. Door veroudering en beschadigingen was de bovenlaag aan vervanging toe. En tegelijk konden we de belijningen aanpassen. De basketbalvelden hadden nog de oude indelingen. Op de millimeter nauwkeurig is door een professioneel Pools team in opdracht van Pulastic een mooi kleurenpalet op de nieuwe vloer aangebracht.

Honderden blikken
Honderden blikken met coatingmateriaal waren nodig voor de nieuwe vloer. Ook omdat verschillende componenten pas op het laatste moment met elkaar mogen worden gemengd.

Een harde transparante toplaag
Er is een Woodtone gietlaag aangebracht die de vloer een houtmotief geeft. Prachtig en nog relatief uniek in Nederland. Over de Woodtone laag is een speciale harde, zeer slijtvaste transparante finishcoating gegoten die de vloer zoveel bescherming biedt dat deze niet altijd hoeft te worden afgedekt voor activiteiten zoals toneeluitvoeringen en examens. En die toch qua stroefheid, glijvermogen en matheid voldoet aan de eisen die door de verschillende sportorganisaties en ook NOC*NSF aan sportvloeren worden gesteld. Zo kunnen we weer jaren vooruit.

Komende seizoen weer zaalhockey in onze hal!

Ja, dat gaat het komende winterseizoen vanaf eind november weer plaatsvinden. Doordeweeks echte zaalhockey training door de hockey club Abcoude. En op zaterdag- en zondagmiddag zelfs competitiewedstrijden van verschillende verenigingen. Mooie wedstrijden en gezellig publiek.

In de hal komen er weer balken op de speelvloer om het veld af te bakenen en die balken worden ook in het spel gebruikt. Je kunt via de balk de bal kaatsen en doorspelen. En de netten van de doelen (dezelfde als van voetbal) hebben veel kleinere mazen omdat de kleinere hockeybal anders dwars door het net heen zou schieten.

De hal maar ook de kantine en andere ruimtes hebben led verlichting!

De grote hal, dojo, kleedkamers en toiletten zijn voorzien van led verlichting. Voor de grote hal geldt dat deze verlichting overeenkomt met de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en is er sprake van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft in- en uitgeschakeld worden.
Maar ook in het sportcafé, keuken en de bijbehorende ruimtes zijn ledlampen aangebracht die ook bijna allemaal te dimmen zijn. We kunnen dus de verlichting aanpassen aan de omstandigheden en zelfs op afstand in- en uitschakelen. En daarmee onnodige branduren tot een minimum beperken. Met deze aanpassingen draagt ook Sporthal Gaasperdam nog meer bij aan zuiniger energiegebruik.

De dojo kan ook voor vele sporten ingeschakeld worden...

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zoals van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse glitter discotheek!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Glitter feesttent met discotheek en dansvloer

En de ruimte kan ook veranderd worden in een heuse glitter discotheek. Voor een te gek feest met opzwepende dansmuziek en meer invullingen. Anders dan anders.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hingen vele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. De borden vertegenwoordigden de sponsors van een korfbalvereniging. Helaas is deze vereniging uit onze hal vertrokken. Hun reclameborden hangen er daarom ook niet meer. We hebben dus weer ruimte voor nieuwe borden. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan elke week gezien door meer dan 1000 sporters en door honderden toeschouwers en bezoekers. Er is sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Wil je met je bedrijf adverteren of ken je een bedrijf, onderneming of instantie die geïnteresseerd is, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van het reclamebord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.