Sporthal Gaasperdam

Onze hal heeft een prachtige nieuwe sportvloer...

De vloer van de sporthal is eindelijk door Pulastic Sportvloeren vernieuwd. En dat mocht ook wel na 17 jaar. Hoewel de oude voor vele sporten nog voldoende kwaliteit had, bleek een nieuwe toplaag toch wenselijk. Door veroudering en beschadigingen was de bovenlaag aan vervanging toe. En tegelijk konden we de belijningen aanpassen. De basketbalvelden hadden nog de oude indelingen. Op de millimeter nauwkeurig is door een professioneel Pools team in opdracht van Pulastic een mooi kleurenpalet op de nieuwe vloer aangebracht.

Honderden blikken
Door de Corona perikelen moesten we in maart 2020 onze deuren sluiten voor de sporters. Daardoor werd het mogelijk om werkzaamheden, die in de zomervakantie gepland waren, naar voren te verschuiven. Dus kon al met de vloer in juni worden gestart. Uiteraard met alle beschermingsmaatregelen die de virus-situatie vereist. Vele blikken stonden gereed voor de nieuwe vloer. Daarbij is het van groot belang dat de verschillende componenten op het laatste moment met elkaar worden gemengd. Ook moet de temperatuur in de hal goed zijn en ook de luchtvochtigheid. Dat was in de voorjaarsmaanden het geval en is er sprake van een mooi resultaat.

Een harde transparante toplaag
Er is een Woodtone gietlaag aangebracht die de vloer een houtmotief geeft. Prachtig en nog relatief uniek in Nederland. Hoewel al enkele van deze vloeren in gymnastieklokaaltjes waren aangebracht, was een dergelijke laag nog niet in een grote sporthal gerealiseerd. We waren de eerste. Over de Woodtone laag is een speciale harde, zeer slijtvaste transparante finishcoating gegoten die de vloer zoveel bescherming biedt dat deze niet altijd hoeft te worden afgedekt voor activiteiten zoals toneeluitvoeringen en examens. En die toch qua stroefheid, glijvermogen en matheid voldoet aan de eisen die door de verschillende sportorganisaties en ook NOC*NSF aan sportvloeren worden gesteld. Zo kunnen we weer jaren vooruit.

Komende seizoen weer zaalhockey in onze hal!

Ja, dat gaat het komende winterseizoen weer plaatsvinden. Doordeweeks echte zaalhockey training door de hockey club Abcoude. En op zaterdag- en zondagmiddag zelfs competitiewedstrijden van verschillende verenigingen. Mooie wedstrijden en gezellig publiek.

In de hal komen er weer balken op de speelvloer om het veld af te bakenen en die balken worden ook in het spel gebruikt. Je kunt via de balk de bal kaatsen en doorspelen. En de netten van de doelen (dezelfde als van voetbal) hebben veel kleinere mazen omdat de kleinere hockeybal anders dwars door het net heen zou schieten. En zo zijn er enkele aanpassingen. Leuk, een andere sport en nieuwe sporters. In het nieuwe seizoen wordt vanaf november deze sport weer in onze hal beoefend...

Schrobbelèr, niet zo sterk, wel goed voor je keel!

We hebben al enkele maanden een nieuw kruidenbittertje in de bar, Schrobbelèr. Een Tilburgs likeurtje met een wat lager alcoholpercentage dan de meeste kruidenbitters. Ontstaan in 1973 toen de Tilburgse ondernemer Jan Wassing aan vrienden en kennissen zijn zelfgemaakte mixdrank in zijn huisbarretje serveerde. Zo lekker dat het drankje daarna in productie werd genomen. De basis bestaat uit zo’n 40 kruiden. De drank is zeer populair tijdens carnaval. Maar volgens de zangers van het zeemanskoor dat al meerdere keren bij ons heeft opgetreden, is het een uitstekend drankje om de stembanden mee te smeren. Schrobbelèr kun je drinken als borrel of shot maar smaakt ook met warme chocomel

De hal beschikt over led tl-verlichting!

Na een lange periode voor het inwinnen van informatie, het inventariseren en het uittesten van verschillende mogelijkheden, is eindelijk ook de grote hal voorzien van led tl-lampen. Daarbij zijn ook de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten meegewogen. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en zal er sprake zijn van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft ingeschakeld worden. Met deze aanpassingen heeft Sporthal Gaasperdam geïnvesteerd in zuiniger energiegebruik en verlaging van de kosten. Aan andere energie besparende projecten wordt in de komende jaren aandacht besteed.

De dojo heeft een prachtige multifunctionele vloer!

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zelfs die van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse glitter discotheek!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Glitter feesttent met discotheek en dansvloer

En de ruimte kan ook veranderd worden in een heuse glitter discotheek. Voor een te gek feest met opzwepende dansmuziek en meer invullingen. Anders dan anders.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hingen vele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. De borden vertegenwoordigden de sponsors van korfbalvereniging AW.DTV. AW.DTV is helaas uit onze hal vertrokken. Hun reclameborden hangen er daarom ook niet meer. We hebben dus weer ruimte voor nieuwe borden. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan elke week gezien door meer dan 1000 sporters en door honderden toeschouwers en bezoekers. Er is sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Wil je met je bedrijf adverteren of ken je een bedrijf, onderneming of instantie die geïnteresseerd is, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van het reclamebord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.