Sporthal Gaasperdam

Korfbalvereniging AW.DTV gaat Sporthal Gaasperdam verlaten!

De oudste korfbalvereniging van Nederland krijgt de nieuwste locatie in Amsterdam. Na 25 jaar verhuist AW.DTV naar de pas gebouwde sporthal op Zeeburgereiland. Hoewel zij met grote tevredenheid in onze hal hun zaalcompetities hebben gespeeld en ook hebben getraind, krijgen zij op Zeeburgereiland de mogelijkheid om hal en veld te combineren. Iets wat zij al heel lang ambiëren. Zij verwachten daar verder te kunnen groeien. Voorlopig moeten zij nog enkele seizoenen de veldcompetitie op Drieburg afwerken maar de verwachting is dat in 2020 die velden op Zeeburgereiland ook beschikbaar zijn. Het betekent ook dat zij afscheid nemen van hun veldverblijf en kantine in Drieburg.

Sporthal Gaasperdam kijkt met enige weemoed terug op die prachtige jaren die vooral de afgelopen seizoenen in de League en Hoofdklasse top korfbal lieten zien met vele toeschouwers en unieke momenten in het Sportcafé. We zullen de vrienden van AW.DTV erg gaan missen. Maar daarentegen ontstaat er nu weer ruimte voor andere sporten en verenigingen en is de uitdaging om zo snel mogelijk de bezetting van de hal te optimaliseren. Voor geïnteresseerden is een mailtje naar info@sporthalgaasperdam.nl de snelste weg om te informeren naar beschikbare tijden.

Mooie baskets die aan alle eisen voldoen!

De verouderde baskets zijn vervangen door spiksplinternieuwe. Zij zijn nu allemaal zijklapbaar zodat haperende machines tot het verleden behoren. De borden zijn conform de richtlijnen van de Europese norm EN-1270 uitgevoerd en FIBA level 2 goedgekeurd. Met een ringhoogte van 305 cm en voorzien van veiligheids- en schoorkettingen. En Pro-Strength dunkringen.
Twee borden zijn traploos in hoogte verstelbaar van 260 - 305 cm met een zeer stabiel systeem waardoor ook de jeugdige basketballers terecht kunnen. Een mooie aanpassing waarmee de sporthal voor de komende jaren weer is verzekerd van professionele basketbal faciliteiten.

De hal beschikt over led tl-verlichting!

Na een lange periode voor het inwinnen van informatie, het inventariseren en het uittesten van verschillende mogelijkheden, is eindelijk ook de grote hal voorzien van led tl-lampen. Daarbij zijn ook de eisen voor de lichtsterkte voor de verschillende sporten meegewogen. En er is ook gelet op het zoveel mogelijk voorkomen van verblinding. Dat heeft geresulteerd in aanpassing van de bevestigingen in de armaturen. Met 3 tl-buizen per armatuur is aan de voorwaarden voldaan en zal er sprake zijn van een aanzienlijk besparing op de stroomkosten. En nog steeds kan de verlichting ook voor de helft ingeschakeld worden. Met deze aanpassingen heeft Sporthal Gaasperdam geïnvesteerd in zuiniger energiegebruik en verlaging van de kosten. Aan andere energie besparende projecten wordt in de komende jaren aandacht besteed.

De dojo heeft een prachtige multifunctionele vloer!

De dojo van Sporthal Gaasperdam heeft een prachtige sportvloer, functioneel voor vele sportinvullingen. De vloer is uitermate geschikt voor sowieso de zelfverdedigingssporten maar ook voor aerobic, yoga, dans en soortgelijke trainingen. En de ruimte kan ook gebruikt worden voor wat kleinere balsporten zoals tafeltennis en badminton als voor kleinere evenementen. Ook is er een zogenaamde Pleat-Up judomat van 8 x 8 meter aanwezig die bestaat uit 4 mat-pakketten. Deze voldoet aan de strenge eisen van de judobond en kan met 2 personen in enkele minuten worden uitgelegd. Al met al een mooie dojo die multifunctioneel ingeschakeld kan worden.

Onze gezellige kantine heeft vele gezichten. Zelfs die van een Amsterdamse kroeg maar ook van een heuse Après Ski locatie!

Ja, het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam was ook eens een heuse Jordanese kroeg, op een feestavond voor vrijwilligers, bestuursleden van de verenigingen, genodigden, anderen en partners. Een smartlappenfeest met een oer-Hollands buffet waaronder de stamppotten van zuurkool, boerenkool, sudder karbonaatjes, spekjes, worst, stoofpeertjes en andere heerlijke gerechten. Ook stond er een originele bakfiets van Kesbeke, met de enige, echte Amsterdamse zuurwaren. En uiteraard ontbrak ook de zoute haring niet. Smullen dus. En daarna meezingen op bekende nummers uit het Nederlandse repertoire.

Winterse feesttent met een warme uitstraling!

En de dartruimte kan ook veranderd worden in een heuse Après Ski tent. Voor het te gekke feest dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt met de bekende en ook nieuwe muzikale meezingers en -stampers. Maar ook met de fameuze 'spijker slaan' wedstrijden en het buikschuiven over een zeepsop baan van 6 meter waarop 'grote snelheden' konden worden gerealiseerd. Dat bleek ook de laatste keer weer eens. Een avond met enorm veel lol, dansen, uit je dak gaan en echte Bratwurst als afsluiting.
Zo kan het Sportcafé van Sporthal Gaasperdam ook worden aangekleed en gebruikt. Dus ook voor andere evenementen omgetoverd worden tot een unieke locatie. Met sfeer, warmte, passende entourage en smakelijke buffetten. En dat te combineren met een mooie hal die bijzonder geschikt is voor vele sportieve invullingen. We hopen nog vaak ons toverstokje ter hand te kunnen nemen.
De leden van alle verenigingen kunnen van de kantine gebruik maken voor feestelijke invullingen. Met familie, vrienden en bekenden. Of ook met zakelijke relaties? Er kan veel, heel veel! Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Laat je eventuele datum en wensen weten via: info@sporthalgaasperdam.nl.

Reclameborden in onze hal met een grote impact!

Er hangen al enkele jaren reclameborden in onze sporthal. Zo’n 25 stuks. En daar kunnen er meer bij. De huidige borden vertegenwoordigen de sponsors van de korfbalvereniging AW.DTV. Maar ook andere bedrijven kunnen een bord in onze hal aanbrengen. Voor een aantrekkelijk bedrag per jaar wordt je reclame dan wekelijks gezien door sowieso meer dan 1000 sporters. Maar ook door honderden toeschouwers en anderen. En er is er ook sprake van grote belangstelling van de media voor onze hal omdat er ook vele andere evenementen worden georganiseerd. Dus is er een grote kans dat een reclamebord veel aandacht krijgt.
Talloze verenigingen en hallen in het land worden gesponsord door het bedrijfsleven en daarmee kunnen ze blijven voortbestaan. Ook voor onze hal geldt dat elke financiële bijdrage welkom is. Dus ken je iemand of een onderneming of instantie die geïnteresseerd zou kunnen zijn, neem dan direct contact met de hal op. Die kan ook bemiddelen bij de creatieve vormgeving en de vervaardiging van zo’n bord. Laat je interesse weten op: info@sporthalgaasperdam.nl.